Januar
En rolig måned i vinmarken, en tid hvor der
ikke er meget at gøre
Februar
Vi venter stadig på at sæsonen skal starte, ikke
meget at gøre endnu
Maj
Vinplanterne får blade og begynder at sætte
blomsterknopper
Marts
Nu begynder sæsonen - det er tid at beskære
vinstokkene efter vinteren, vinterbeskæringen
bør ikke som tidligere tider startes for tidligt,
vent til den værste frost er overstået, eneste
ulempe ved at starte sent er at de klippede
grene kan "bløde" men stokkene tager ikke skade
April
Efter beskæringen i Marts er det nu tid til at
tjekke at vinenes opbindinger har klaret
vinteren og trådene som holder vinen strammes.
Du skal regne med at bladknopperne springer
ud fra slutningen af april til midt maj
August
Sommerbeskæring af vinplanterne, en del af sideskuddene fjernes og de svageste drueklaser fjernes så der er mere kraft i planten til de resterende drueklaser - sommerbeskæringen er vigtig så vinstokken kan bruge alle sine kræfter på at give næring til druerne istedet for den voldsomme vækst af skud
Juli
Vinplanterne har nu sat frugt, og vokser
voldsomt lige nu - tid for at holde styr på alle
de nye skud
Juni
Des mere varme i Juni des flere druer,
blomsterne springer ud
December
Fortsat følge gæring og klaring af vinen, det er i denne måned jeg normalt tapper vinen på flaske
November
Vinproduktionen er igang, og vinens gæring følges nøje, og i november og december foregår omstikning af vinen... vinmarken passer sig selv nu
Oktober
Høstmåneden, i 2-3 uge af oktober kan jeg normalt høste, først plukning, så sortering og afstilkning og siden sættes vinen i produktion
September
Tid til at fjerne de skyggende blade så solens stråler kan nå druerne - sæt evt. net omkring stokkene nu så ikke fuglene får glæden af druerne
Årets gang i vinmarken