De første forsøg
Vinfremstilling primo 2008
Jeg har købt de forskellige massegæringsspande, kolber, gærlåse, kemikalier m.v. til at fremstille min første vin og har testet det af med et par prøveproduktioner, forinden den rigtige høst i indeværende år - så 2008 bliver første år med en 1. vin fra CaSaMaZeZi Vineyards!

Prøveproduktionen er klassificeret som "udenlandsk dyrket * Dansk produceret"

Du kan se billeder af mine produktionsfaciliteter i galleriet "Årets gang i vinmarken"

Mine egne druer:

Rondo

Rondo er en stor blå drue, med middelstore klaser. Den er meget velegenet til rødvinsdyrkning i Danmark, men derudover dyrkes den en del i England og Tyskland. I øvrigt stammer den fra Tyskland, hvor den er udviklet på forskningcentret Geisenheim ved Frankfurt i  Rheingau-distriktet. Kan leveres i store antal mod forudbestilling. Formidles i samarbejde med Forskningscentret Geisenheim, som forlanger en prøvedyrkningsaftale med avlerne. Rondo modner altid primo oktober, og den giver en kraftig vin med dejlige frugtaromaer og en god farve. Druerne bliver meget søde og kan give en god vin.

Anvendelse: Vin og spisebrug.
Voksested: Friland overalt i Danmark.

Ordet Rondo
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rondo, og dets franske ækvivalent rondeau, er et ord, der har været anvendt indenfor musik i en række forskellige forbindelse - dog typisk til at betegne en musisk form, men også i reference til en karakter-type der adskiller sig væsentligt fra formen. Selvom udtrykket i dag kaldes rondoform ses begge udtryk ofte anvendt.

Formen startede in barokken som ritornelloformen, fra latinsk ritornare betydende "tilbage", der indikerer tilbagevenden til det originale tema eller motiv ("A"). Dette kan eksempelvis ske i formen A-B-A-C-A-D-A-… Antallet af temaer kan variere fra stykke til stykke, og det periodisk tilbagevendende tema er der nogle gang pyntet på, gjort anderledes eller kortere for at skabe variation.

I klassisk og romantisk tid blev rondoformen tit brugt i sidste del af en sonate, symfoni, koncert eller i enkelte stykker af kammermusik.

Himrod
Dansk navn: Vin 'Himrod'
Botanisk navn: Vitis hybrid 'Himrod'

Max. højde: 4.00
Max. bredde: 4.00

Bladfarve: Grønne
Efterårsfarve: Ingen info
Blomster: Ingen info
Frugt/Frø: Gulgrønne druer
Giftighed: Nej

Blomstringstidspunkt: Ingen info
Vækst: Moderat til Normal vækst
Lysforhold: Fuld sol
Jordbund: Middel / Nærringsrig / Drænet
Tåler ikke saltsprøjt og vind