Anden høst på Casamazezi er vel overstået og netop i dag den 7/12 er vinen sat til klaring efter en ret lang gæring og en del omstikninger, nu kan jeg kun vente på klaringen som jeg lader ske af naturlig vej, det tager tid men jeg tror resultatet bliver bedre på denne måde.

 

Processen har indtil nu været:

 

 

12-10-2010 = Høst af druer

14-10-2010 = knusning & måling af sukkerindhold

30-10-2010 = Presning & chaptalisering

7-12-2010 = Gæring er overstået, hensat til klaring

 

Den 12 oktober blev druerne høstet - resultatet var lidt blandet men nogle fine druer, den ældste stok gav 4.277 kg meget koncentrerede druer mens de to yngre stokke, gav henholdsvis 1,770 kg (ude) og 4,687 kg (mur) = ialt 10,734 kg druer... + ca. 2 kg fra mine forældres vinfarm ;-) = 12,734 kg

 

Rondo druer

 

Efter afstilkning og frasortering af de dårlige (ganske få) druer stod jeg med 10,797 kg druer klar til knusning

Tre stadier, 1 - druerne er netop høstet, 2 - druerne er afstilket, 3 - druerne er knust og klar til  henstilling på skallerne

 

Jeg målte druemosten til ca 69-70 Oechslegrader, det giver et alkohol-potentiale på ca 9,1% hvilket er ret fint (Til sammenligning var Dansk Vin Centers høst med et alkohol-potentiale på 10,5% i 2008). Chaptalisering har bragt procenten op.

Efter næsten 15 dage sammen med skallerne blev vinen presset. Presningen er foregået i saftposer, det er en noget besværlig proces som kun kan anbefales til en lille høst - det er hårdt at presse druerne igennem posen.

 

Vinen er nu hensat til klaring - jeg lader den være i fred de næste 14 dage, herefter regner jeg med en del bundfældelse og omstikker vinen igen

Vinhøsten 2010